August 2, 2013

O meu primeiro bolo ombré / My very first ombre cake

Para o 4to. aniversário da minha filha eu queria fazer um bolo diferente e fugir da pasta americana que sempre uso. O tema foi o fundo do mar e as cores magenta, turquesa, laranja e azul marinho. Pesquisando na Internet di com a idea de fazer um bolo ombré, que é aquele decorado com diferentes tonalidades de uma mesma cor. Usei glacê real porque tinha certeza de que a consistencia ficaria bem e as cores mais vibrantes. A massa do bolo era de baunilha -eu faço meu próprio extrato de baunilha em casa!- e o recheio escolhido foi um delicioso buttercream de caramelo.

For my daughter's 4th anniversary I wanted to do a different finish for the cake (most of the time I use fondant). Her party theme was under the sea and the color palette included fuchsia, turquoise, orange and navy blue. After some Internet research I decided to make an ombre cake, which is making the icing in different tones of the same color. I ended up using royal icing because I knew the consistency would be perfect and I could get more vibrant colors than if I used buttercream, for example. Cake dough was vanilla flavor -I make my own vanilla extract!- and for the filling I made a delicious caramel buttercream.



Bolo ombré de baunilha e recheio de buttercream de caramelo
Vanilla ombre cake with caramel buttercream filling

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